geopolitika

July 31st, 2010 by domovoj

Naj mi bode dovoljeno, tokratni zapis z lepo domačo priliko, biserom narodne modrosti začeti – če se prasica navadi v rž, jo moraš pobiti ali pa rž požeti, poboljša se sama ne. Podobno je s popotništvom – če se mu uspe prihúljeno vtepsti v glavo trmoglavcu, le-ta, komaj vrnivši se z enega popotovanja, že úrno zbira svoje telesne in duševne sile za naslednjega. 😕

Pozorni bralec in dražestna bralka sta pač bržkone že sama uganila, da je moja letošnja popotna parabola potekala po kaj zanimivih deželah: Severni Irski, Baskiji in Kataloniji. Da pa bi karseda harmonično zaokrožil ves ta prijazni vtisk, sem se z vzvišenimi ideali in cilji odločil obiskati še eno tujo zemljó, ki ima takisto ambicije v bližnji bodočnosti neodvisna država postati – deželo, ki se kliče Škotska. Dopusta imam navsezadnje še kar nekaj, denarja pa tudi kot hudič toče!

Da bi modremu temu preudarku in sklepu kdo ugovarjal, ni nikogar pod milim nebom, upam. 🙂

7 Responses to “geopolitika”

 1. Truba Says:

  Ja po nasvetu domačega bisera bi morda kazalo pobiti trmoglavca, tisto točo od penezov pa lahko nakažeš na moj presušeni račun :mrgreen: . Pa srečno pot ti želim. In ne, ne rabiš mi kilta nositi, najlepša hvala 🙂 .

 2. domovoj Says:

  Pa ravno to sem pričakoval! 😀

 3. Truba Says:

  Ti se samo fino imej in ne pozabi na kakšne res dobre vodice življenja. Meni najljubšo Laphroaig moraš nujno probat, pa Lagavulin je tudi cool. Če ti ne rata tam gori pa pridi naokoli, bom šel malo v lov za plemenitimi flašami 🙂 .

 4. Smorny Says:

  Ne pusti se nasrati, da je haggies dober.
  Bil lani v Glasgowu, ravno v festivalu piva. Ne bo ti hudega 🙂

 5. domovoj Says:

  Haggis mi res ravno ne vzbuja apetita, v načrtu pa imam zato tudi manjšo turnejico po destilarnah. 🙂

 6. Truba Says:

  Ma pusti hagiss, ko si ravno začel pravilno misliti 🙂 . Destilarne jasno 🙂 .

 7. anka Says:

  A si že spet na poti? Letos se ti pa res dogaja.
  Uživaj v lepotah te prelepe dežele.