konichiva, nippon

July 12th, 2011 by domovoj

Prispevši na mednarodno letališče Narita, v ta barviti in živahni vrvež, kjer sem v množici radovednih turistov in resnih poslovnežev učinkoval le kot drobna in neopazna siva prepelička, sem se prvič čisto jasno zavedel veličine tistega, kar se je komaj začelo in kar je bilo še pred mano.

Nato sem na šalterju prevzel svoj Japan Rail Pass, brž smuknil v najbližjo izakayo (japonsko špelunko), si bliskovito naročil tempura soba rezance ter kozarec piva, ga dvignil ter v mislih šepnil: na zdravje, tole bo perfektno! 🙂

[travelmap-map height=300]

9 Responses to “konichiva, nippon”

 1. Smorny Says:

  Odlično!

 2. Cosmopapi Says:

  Fajn 兄, ti kar piši, pa še kakšne fotke po možnosti…

 3. pawok Says:

  Tooo superca. Let upam, da te ni preveč utrudil.
  Uživaj preostanek potovanja. Vedi, da bo prehitro minilo 🙂

 4. domovoj Says:

  Vse je kul, edino časovna razlika mi je malce zmešala bioritem … 😕

 5. Truba Says:

  Uživaj Domovoj-san 🙂 . Pa poslikaj kakšne lepe lesene templje, vrtna vrata, čajne hiške – se mi zdi da je to ena najbolj doteranih tradicionalnih stvari Japonske.

 6. ratigoj Says:

  Truba ima sicer prav, ampak kakšna Japončica je tudi lahko doterana tradicionalna stvar, pardon, oseba. Pa še črvi je ne napadejo, kot one lesene zadevščine. Ti v najbolj razviti državi sveta, midva pa kmalu v najrevnejših predelih sveta. Primerjava bo verjetno zanimiva. Vsaj pivo pa bo skupna točka, upam.

 7. domovoj Says:

  Japonska je za razliko od vsesplošnega prepričanja precej poceni (kosilo 5 eur, hostli okrog 20). No, če je že kaj drago, je to pivo (stane toliko kot kosilo oz. še več).
  Pa glih pivo … 🙁

 8. Cosmopapi Says:

  “si bliskovito naročil tempura soba” Na koliko pa si si naročil temperaturo sobe?

 9. domovoj Says:

  Ni treba nič naročat, prijetno hladna klima je že všteta v ceno. Zunaj pa peklenskih 36°C. 🙁