vzhodnjak

December 31st, 2010 by domovoj

(podóba prva) Lepo je priti v zrela srednja leta. Nič več si ne prizadevaš za poklicno kariero, posvetno slavo in meščanski ugled, ne vzbujaš si več nad, ki jih nisi kos uresničiti in nihče več resno ne računa nate (tudi šefi, ki kar naprej razmišljajo o nas in si izmišljujejo ene načrte in projekte, ki jih nihče ne šteka – jaz vsekakor ne – odgovornosti in naloge že bolj razporejajo med mlajše sodelavce; ženske pa so se me itak celo življenje izogibale v širokem loku). Tako lahko vedno pogosteje čisto enostavno in spontano zdrknem v nekakšen ljubeznivo zdolgočasen spokoj in iščem le kotiček, kjer bi se lahko mirno posvetil lagodnemu brezdelju. Filozofi takšno stanje zavijejo v cele dolge stavke čudnih besed in jim pravijo taoizem.

(podóba druga) Kot namišljeni zen bojevnik ne zapravljam besed z metafizičnimi špekulacijami o reinkarnaciji, zakonu kozmične karme ali posmrtnem življenju, ampak stvari stoično sprejmem take, kot pač so. Povsem resno razmišljam tudi, da bi se vpisal na tečaj kenda, vzhodnjaškega mikastenja z bambusovimi meči.

(podóba tretja) Akorávno stripovski Vedež, sem o umetniški formi mange doslej poznal le način montaže, kjer prizori ne predstavljajo zaporednih faz dogodkov, temveč različne aspekte iste situacije. Dokler nisem začel po rokah svaljkati svoje prve gekige, “Haruka na Machi e” Jira Taniguchija, ki me je navdušila do te mere, da zdaj v požrešnem pohlepu goltam vase še papirnate špehe Osamu Tezuke, Yoshikira Tatsumija in Shigeru Mizukija.

Temeljite priprave na zavzetje Japonske so se torej že začele. Zgodaj. 😉

14 Responses to “vzhodnjak”

 1. domovoj Says:

  Tole objavo bi moral našraufati gor na blog pravzaprav šele naslednje leto. A to se zgodi, če po pomoti pritisneš “publish post” namesto “update post” … 😕

 2. anka Says:

  Hahahaha…, severnjak v fazi prelevitve v vzhodnjaka.
  Ti to resno misliš?

 3. domovoj Says:

  Ninđe se ne hecamo.

 4. Truba Says:

  Če rabiš konkretnejše orožje za zavzetje Japonske se oglasi pri meni – na voljo so ročno kovana japonska dleta za rezbarjenje reberc, če je treba, drugače pač mizarska 🙂 .

 5. anka Says:

  Kaj pa vem.
  Za vsak slučaj, če misliš resno, več kot resno, čisto zares…, pojačaj tempo v smeri urinega kazalca, da nam je še doživeti prelevitev v južnjaka. To bi bilo nadvse zanimivo.??

 6. domovoj Says:

  Mogoče bo kdaj z leti res prišel čas, ko bom hodil pozno spat in pozno vstajal, obedoval pod milim nebom na terasi ali vrtu, brezdelno posedal na hišnem pragu, se družil, pogovarjal, pel, plesal, se ljubil in prepiral. Čeprav dvomim. 😕

 7. anka Says:

  Ima nade.

 8. Anonymous Says:

  Veš kaj ti, punc imaš vse polno okoli sebe, samo očke moraš odpret.

 9. domovoj Says:

 10. Smorny Says:

  Domovoj, pride čas za vse.
  O Japonski sanjam že dolgo, le jajc nimam za uresničitev :/

 11. domovoj Says:

  Ti samo najdi ugodno letalsko karto, cojones prispevam jaz. Pa greva. 😉

 12. Smorny Says:

  Čuj, glede na dejstvo, da šibaš okoli polovice nam ljubega modrega planeta, so karte lahko relativno poceni! http://www.skyscanner.net/flights/vie/nrt/cheap-flights-from-vienna-to-tokyo-narita.html
  Prej me še čaka Maroko, ki je bil prestavljen iz jeseni.

 13. domovoj Says:

  Hm, za takšno ceno sem jih jaz tudi našel … 😕
  Bom raje počakal še malo na kakšno akcijo! 😉

 14. Smorny Says:

  Prav.