mondo bizarro

November 19th, 2010 by domovoj

Kanarski otoki so óbčečlovéško vednoitak pregovorno povezani s počitniškim vzdušjem, toplimi saharskimi vetrovi, raznoliko zabavno in turistično ponudbo ter celim kupom podobnih delikates.

Kanalski otoki, nemarno razmetani ob obali Normandije, so pak čisto druga pripoved – za preprostega slehernika préjkone nepopisan list, misteriozna zagonétka … Tvorita jih dve ločeni okrožji, Jersey in Guernsey, ki sta pol država, pol pa kar tako, kakor jima baš zahoče (politično nimata nič skupnega, da ne omenjam lastnih valut in internetnih domen). Spadata sicer pod britansko Krono (pravzaprav sta posebna last normandskega vojvode), vendar formalno nista del Združenega kraljestva in takísto ne Evropske unije. Jersey in Guernsey se sme priporočati tudi vsacemu, ki ga privlačijo neznane razvaline, nerazumljiva normanska govorica, pestra morsko-kulinarična ponudba in vlažnovetrovna klima.

Glede na zapisano je pozornejšim bravcem bržkone povsem jasno, da mi duša ravno ne koleba zaradi dvomov in preudarkov, ali naj se v enem od prihodnjih krajših in zasluženih oddihov odpravim med kanarce ali med kanalce. 😉

8 Responses to “mondo bizarro”

 1. anka Says:

  Daj nas preseneti, pa pojdi med kanarce.

 2. Truba Says:

  Pa če boš šel na kanarce si daj kamenje v žepe, da te veter ne odnese :mrgreen: . Drugače znani tudi kot pucfrau inselns – le zakaj, bi se človek vprašal 😉 🙂 .

 3. domovoj Says:

  Žal vaju bom moral oba razočarati, kanarci so šele moja druga izbira za destinacijo oddiha. Prva pa katerakoli druga. 😈

 4. Truba Says:

  Si kar predstavljam, da te vleče v kakšen Uzbekistan 🙂 . BTW – kakšna je bila letina rdečke ?

 5. domovoj Says:

  Ooo, po Uzbekistanu pa hrepeni že dolgo moja duša kakor tamkajšnja puščava Karakum po kapljici vode!
  BTW, nateklo je spodobnih 120 litrov bio-letine. Povsem dovolj tudi zate. 😉

 6. anka Says:

  Kaj pa, če preskočiš prvo izbiro?

 7. domovoj Says:

  Ih, kaj pa naj počnem na Kanarskih – naj mar brezdelno poležavam na dolgih peščenih plažah, lenobno srebam pivce za pivcem in v svoji sveti preproščini plehko opazujem brhka deklet v bikinijih? A je to sploh kako človeka vredno življenje? 😕

 8. anka Says:

  Ja, zakaj pa ne?
  Počneš vse to kar si naštel, jaz bi temu dodala še potepanje po otokih in uživanje v pestri kulinariki. Za kratek oddih sredi zime je to naravnost fantastično, ali?