makedonija

July 10th, 2007 by domovoj

Makedonija je že iz zraka izgledala čisto drugače od zelene Slovenije – rjavo rumena, od sonca ožgana in rahlo valovita pokrajina. Po dokaj turbulentnem, a na srečo kratkem letu sva (z mano se potepa prijatelj Willy) pristala v Skopju ter se po obveznem barantanju s tamkajšnjimi oderuškimi taksisti nastanila v najcenejšem skopskem hostlu (in najcenejši je z razlogom, če veste kaj mislim 😕 ). Najina prednost pred ostalimi nastanjenimi (poleg tega da sva, naj vama bo, ker sta pač Slovenca, dobila malo boljšo sobo) je predvsem obvladanje the jezika naše rajnke skupne domovine, zato smo si z receptorko Nado zvečer ob pivu lahko privoščili tudi malo bolj resno debato o tem in onem. Povprečna plača je 250 EUR (učiteljska še manj, okrog 200), zato ni čudno, da Makedoncem nataliteta močno pada. Povsem drugače Albancem in kaj lahko se zgodi, da bodo čez kakšnih 20 let Makedonci manjšina v lastni državi. Tudi tako se to dela…
Ženske in dekleta so zelo urejena, kar luštna. Skoraj bi se tudi že zaljubil, in sicer v eno Slovenko že na letališču. Ampak se potem nisem.

8 Responses to “makedonija”

 1. bojkobroker Says:

  Domovoj, ti se kar zaljubi. Držim pesti, da pa to res ne bo kakšna Slovenka… Najprej vsako vprašaj, od kot je 💡 pa ne pozabit fotke nardit 😎

 2. ajvar Says:

  Prvo kam moraš iti je v Prilep, kjer boš probal najboljše čevape na svetu, zaljubu se boš pa itak še tolikokrat, da ti bodo slovnke ratale malo tako no….kako naj povem bedne.
  Makedonija je Evropska Azija zato ti dolgčas ne bo.

 3. domovoj Says:

  Najboljši čevapi so v Sarajevu pri “Želji”, to se ve. Odlični so tudi banjaluški, od makedonskih so me pa najbolj navdušili ohridski.

 4. Nelly Says:

  Domovoj, kaj te je privedlo k temu, da si izbral, da se na letališču ne zaljubiš?

 5. domovoj Says:

  To si bila slučajno ti? 😯

 6. Nelly Says:

  Bi mi bilo v čast, domovoj! 😳

 7. domovoj Says:

  🙂

 8. Nelly Says:

  Malo za šalo, malo zares. Glasser bi rekel: “Za vsako vedenje, ki ga izberemo, obstaja razlog, kot obstaja razlog za vsako besedo, ki jo napišemo.”