o prevoznih sredstvih

December 9th, 2009 by domovoj

Dolga leta, da ne rečem desetletja, sem za prekladanje od točke A do točke B v svetem potrpljenju uporabljal, kot je to nižjemu plebsu predpisal ljubi Bog, prvenstveno lastne noge.
A na resnici ustrezen substancialen način je treba povedati, da je za prestavljanje po prostranem svetu čásih potrebno uporabljati tudi prav za to namenjena sredstva. Za večja in daljša transcendentiranja v nek drug prostor in stvarnost je avion, sevé, nujno zlo, akoravno utesnjeno in zapeto (pa tudi sicer ne gre, da bi človek juckal od veselja nekaj kilometrov nad trdno zemljico). Na zračnih poteh me umejo morda nekolikanj razvedriti le tiste na natečajih simpatičnosti skrbno izbrane razdeljevalke zastonjskih napitkov.
O avtobusih in njih neudobni natrpanosti ne bi izgubljal besedí. Še najraje se dam prevažati z vlaki; posebej rad imam kake meditativno dolge, mehko raznežene vožnje preko širnih ravnic, ko lahko v miru nastajajo prenekateri osnutki za sproščena, ne nujno globoka razmišljanja. Tudi brezskrbnost glede prave poti in parkiranja, možnost pretegovanja na tapeciranih klopeh, sprehajanja do jedilnega vagona, pljuvanja skozi okno in uganjanja drugih podobnih kratkočasnosti je treba všteti v plus, da pridiha romantičnosti na tem mestu niti ne omenjam.

Uživač prepiha ter mušic in ostale leteče golazni v zobeh, kakor je to poleg raznih besedavljev in mladih puhloglavcev recimo tudi cenjeni don Žakob, nisem bil nikoli. Pravzaprav sem bil na podlagi cele palete izgovorov doslej popolnoma ravnodušen do kakršnekoli kotaleče se pločevine. A na zrela leta sem si, povsem v duhu svojega skromnega mentalnega dometa, le privoščil nov novcat in v sinjih barvah Manchester Cityja dičeč se Evropski avto leta 2008.
Zdaj z očaranim bolščanjem ostro fiksiram njegove občudovanja vredne podrobnosti in mu poetično izražam čustva najgloblje ljubezni. In v mislih vzneseno planiram najine bodoče velike skupne projekte zvedljivega raziskovanja vsega lepega in plemenitega, kar ponuja beli svet. 😉

20 Responses to “o prevoznih sredstvih”

 1. žakob žablonski Says:

  Domovoj, tole je pa nedvomno krasen primerek bolida. Delim tvoje navdušenje in iskreno čestitkam 🙂

 2. BeTeK Says:

  Hehe, koja tablica. Ko največji šminker boš. 🙂 Zgleda pa fancy. Glede na to, da se te je Miklavž letos izognil, bi ti božiček lahko prinesel predpražnike za avto. Ampak ker ve, da si jih dobil že v kompletu z avtom, se te bo tudi on letos izognil. 😛

 3. Sebek Says:

  Bravo! Fantastično si izbral. Zdaj pa preklopi najprej v R, da prideš z dvorišča, pol pa v D in se pripelji v Maribor na nadaljne inštrukcije ;). Aja, ko boš parkiral, pa lahko premakneš v P.

 4. Smorny Says:

  Čestitke in veliko veselih, ter varnih kilometrov!

 5. borste Says:

  Ha, končno. Kdaj in kam ga gremo krstit?

  Pa barva mi vleče bolj na belo, kot svetlo modro. B treba začet peš nastavljat belino na fotoaparatu. 😉

 6. Truba Says:

  Vsekakor čestitam in ob tej priliki priporočam, da čas takoj nehaš tratiti za pisarije po netu in se nemudoma vsedeš v kotalko in začneš obračati številke na tozadevnem števčku prevožene razdalje in/ali iz razdalje izhajajočega pretečenega časa 🙂 . Z grlom u jagode ali po novem – s kotalko v prometno gnečo :mrgreen: .
  Sinja barva 😯 ? Meni se zdi bel, ti pa verjamem na besedo. No izstopal boš vsekakor, sploh, ker boš eden redkih možakarjev za volanom tega modela. Se ti bo pa vsekakor izredno splačalo hoditi na piknike lastnic tega avtočka in upam, da nas boš vzel s sabo :mrgreen: .

 7. BeTeK Says:

  Zdaj imaš res že skoraj vse, potrebuješ le še solastnico avtomobila. Pa ne mislim banke. 🙂

 8. domovoj Says:

  @Sebek
  Nimam D in P, imam N in A/M (takozvani sekvenčni menjalnik). 😎
  @Borste
  Avtek je v najnežnejših fantkovskih barvah tega bloga. 😉
  @Truba
  Tretješolke ženskega spola so nad vozilom navdušene, tretješolci moškega spola bi me raje videli v bemveju ali ferrariju. 😕
  @BeTeK
  Še najboljša bi bila solastnica banke. 😀
  @vsi
  Спасибо za čestitke in pozdrave!

 9. Špelca Says:

  hihihi, tablica!!!!

  Ne morem verjet, domovoj se bo vozil naokoli. Čestitam!

  In seveda ga boš redno gladil, brisal, božal, ga reševal nadležnih kakcev mušic, itd. td. itd.

 10. Nikolaj Says:

  Hvala bogu, da je tu prej, kot bi jaz moral na bolniško zaradi heksenšusa 🙂

  Se priporočam za probno vožnjo :-), bom imel čiste čevlje 😉

 11. borste Says:

  BeTeK, če bo našel solastnico, bo moral zamenjat avto, ta je premajhen. 🙂

  Sorry Domovoj, malo sem nevoščljiv. Kdaj greva na pivo? 😉

 12. domovoj Says:

  @borste
  Konec aprila, v enega od dublinskih pubov (0.0 press). 🙂

 13. buster Says:

  Bi prosil za eno pojasnilo glede numere ….. MR 500… tale cifra bi lahko bila asociacija na marsikaj, hahha.

  Za probefahrt pa se naredi spisek kandidatov (ne vem sicer, kakšni so kriteriji, čisti šuhi, driške gate, ščetkani zobje, jurja v denarnici)….

 14. domovoj Says:

  To, to, jurja v denarnici! 🙂

  Hja, če imaš (pre)bujno domišljijo, te cifre verjetno res lahko asocirajo na marsikaj. Niti sanja pa se mi ne, s čim si jih ti povezal. 😕

 15. rusalka Says:

  Čestitam za izbiro, ful ti paše! Pa sploh ni babji, ampak nostalgičen. Če zdrži do Dublina, bo verjetno do Moskve tudi. Dam pol za bencin.

 16. domovoj Says:

  V Dublin sicer poletim, za Moskvo pa zmenjeno – če pol poti tudi pelješ. 😉

 17. rusalka Says:

  Peljem.

 18. Courtny Says:

  Hmmm, če pomislim, da me še nikoli nisi prevažal, pravzaprav, te še nikoli sploh nisem videl voziti, je to zame en mali šok…v pozitivnem pogledu seveda. In prisežem, da pridem do konca veselega decembra tudi preverit, če je vse res. Kaj pa je (oziroma bo) meni prinesel božiček, pa prinesem zraven, ali pa vsaj pošljem kakšno fotko. Dotlej namesto lepega pozrava “cel pleh”!

 19. Courtny Says:

  Moskva!?! Kdaj? I tata bi, sine:-)

 20. domovoj Says:

  Courtny, najprej morava v Ukrajino! 😉