riga

February 1st, 2009 by domovoj

15 Responses to “riga”

 1. Žakob Žablonski Says:

  Lepo mesto. Najbolj se mi je vtisnilo v spomin, kako visokorasli so tisti, za katere sem presodil, da spadajo med avtohtone prebivalce. V obdobju Sovjetske zveze naseljeni, poševnooki in žimastolasi aziati so se pa kobalili bolj pri tleh.
  Tam sem spoznal nekega kulturnega starca, ki je izvrstno govoril nemščino in mi je hotel na vsak način prodati krtovo krzno. Pa tudi dve hrepeneči gospodinji, ki sta hvaležno eksali vsak vrček piva, ki ga je natakar prinesel na mizo. Lupčkali se pa nismo, čeprav sta malce namigovali v to smer.

 2. domovoj Says:

  Hecno, Ina z VW Touranom in vikinško postavo pa ni, kljub pivu, čisto nič namigovala v to smer. Sprašujem se torej, ali je kaj narobe z mano ali z njo. Bržkone z njo … 😕

  Pa da mi ne bi kdo očital, da si (spet) izmišljujem:

 3. domovoj Says:

  Aja, tistih kot oglje črnolasih in poševnogledih aziatov dandanes v Latviji ne srečaš več. Jih je pa zato poln Kaliningrad …

 4. Žakob Žablonski Says:

  Z Inami tudi jaz nimam najboljših izkušenj. Pravzaprav nimam z njimi nikakršnih izkušenj, vendar se vse do današnjega dne tega sploh nisem zavedal. Vzel si bom kak mesec za razmislek, ali moram biti vsled tega spoznanja obupan.

 5. domovoj Says:

  Obupavati ti sicer zagotovo ni treba, hvaliti se pa s tem tudi ne gre …

 6. Smorny Says:

  Kakšna je vikinška postava ❓

 7. domovoj Says:

  A tak? Inine vikinške postave torej ne opaziš, opaziš pa horizontalno poblurane zgornje in spodnje tretjine ter posledične anomalije iz prispevka nad dotičnim!? 🙄

 8. Smorny Says:

  Vidim, kar vidim. Vem, kar izvem.
  Lahko ima tudi brazilsko postavo, pa se to tukaj ne vidi. Pri moji dioptriji, sem bil kot nabornik delno sposoben in mi ne bi zaupali nič nevarnejšega od zobne ščetke, v primeru, da zamenjam sovraga z tovarišem. Od tistega dne se izboljšala ni (dioptrija, ne Ina z VW Touranom).
  Glede blura, pa moram rečti, da sem poklicno deformirano pikolovski. Saj veš, hudič je v detajlih :mrgreen:

 9. domovoj Says:

  Sovrag dejansko obstaja in ni le metafora. S spretno manipulacijo pod krinko letnega časa že ves teden hujska mraz in ščuva sneg na Ljudstvo. Hudobija je z mojega vidika sicer majhna, saj mi povzroča le nekaj dodatne hoje okoli mokrišč ter pisanje haikujev …

  razparan oblak
  umikajoč se lužam
  preklinjam zimo

 10. žakob žablonski Says:

  Vikinška postava je prejkone tista, ob kateri takoj posumiš, da bi ti njena lastnica znala vešče razčesniti glavo z enim samim udarcem mjollnirja?

 11. domovoj Says:

  No, jaz sem imel bolj v mislih modre oči, blontne lase, razvita pljuča ter nežno muskulaturo, ki bi težko sploh dvignila težki mjollnir.
  Ampak tudi tvoja definicija ni slaba. 😎

 12. Uršula Says:

  zdaj gre pa še hudič babji v podrobnosti. Ehm, blontni lasje so v povezavi s postavo?
  jaz sem pa mislila, o jaz nevednica, da je treba gledat na ramena, prsni koš, pas, boke, noge, višino, ….
  na Rigo se sploh ne spoznam.
  Snega pa imam vrh glave, pa ne zato, ker bi bila tako majhna, a res mi že prenajeda. Pa tako lepo bi bilo it na razgledni stolp, če ne bi bilo snega … lahko brez vikingov.

 13. domovoj Says:

  Uršula, malo si pomešala zadeve, nič hudega. Merjenje oplečja, zamaščenosti, tehtanje in gledanje v zobe se dogaja na živinski tržnici, tukaj pa govorimo o čisti estetiki homo sapiensa ženskega spola. 😉

 14. Uršula Says:

  Aha, k čisti estetiki spadajo lasje, eh, jaz nevednica 😆

 15. žakob žablonski Says:

  K čisti estetiki spadajo čisti lasje. Oprani s pervolom, silanizirani in z dodatkom kalgona. Slednje zato, da bo pralni stroj dlje živel.