rajzefiber

July 1st, 2008 by domovoj

Začelo se je. Tisti znani občutek nestrpnega pričakovanja, vznemirjenja, neskončne svobode in vnetega razmišljanja o stvareh, ki jih je pred odhodom še potrebno postoriti. Ja, popotniška mrzlica mi vedno bolj nezadržno buhti globoko v duši. Preden pa se transekspedicija začne, še nekaj faktov brutov o Rusiji:

– Rusija je največja država na svetu, razteza se kar čez 11 časovnih pasov. V strokovnem geografskem jeziku bi torej lahko rekli, da je gromozanska.
– V Rusiji živi približno 160 narodov, med njimi tudi 40 staroselskih maloštevilnih narodov (korenyyi maločislenyi narody) kot so Hanti, Čukči, Šorijci, Vepsi, Dolganci, Tuvin-Todžinci, Kumadinci, Udegejci, Čuvanci, Čulimci, Oroči, Tofalari …
(Ampak dvomim, da bom kakega predstavnika teh skrivnostnih etničnih skupnosti v tistih neskončnih ruskih širjavah tudi resnično srečal – recimo Alutorov je po vseljudskem štetju iz leta 2002 samo še 14, Kerekov pa le 8.)
– Od številnih verskih skupnosti vzhodne cerkve so mi najbolj hecni Duhoborci in Sobotniki.
– V Rusiji se spije največ vodke na svetu (letno 9,29 litra čistega alkohola na glavo) in že ob prvem obisku te dežele pred leti sem se lahko prepričal, da so Rusi resnično prav tja do mrzličnega drgeta pohlepni nanjo. Za večji hasek ruknejo zraven obvezno še pivo, saj ruski pregovor pravi: “Vodka brez piva je stran vržen denar!” 😀

12 Responses to “rajzefiber”

 1. sparkica Says:

  Rusi so hecen narod, hecen v dobrem in mogočnem pomenu besede. Take lušte mi delaš s to Rusijo, da jo bom enkrat res morala it pogledat, pa če bo treba, kar z biciklom.

  Ne pozabi telefona, da boš lahko tweetal. :mrgreen: In…Koliko časa bo tule zevala praznina?

 2. bojkobroker Says:

  Sparkica, kolikor se spomnim, se Domovoj oglasi vsakih nekaj dni z zanimivim prispevkom (tudi iz zapora, če je potrebno (((blog je le blog))) :mrgreen: ).
  Občutek mam, da bi ti bila rada/primerna/zanimiva/… Domovojeva sopotnica. Ita skup, magari s “piciklom”. 😉
  Domovoj, lepo potepanje ti želim! Ko prideš, pa revanša teniških dvojic, a ne? 😆

 3. domovoj Says:

  Obljubim, da se bom res oglasil vsake toliko časa, če bo le mogoče. Z SMS-i na tweetih pa itak …
  Bojkobroker, glede na to, da si s sparkico delita ljubezen do kawasakijev, bi se morda vidva še prej dogovorila za kakšno skupno turo. 😉
  Za tenis pa seveda velja!

 4. sparkica Says:

  Hehehe, bojkobroker, NE, ne ponujam se domovoju 😀 Tisto s primerno/zanimivo tudi verjetno ne drži 😀 Kdo pa hoče met zraven tečno babo? :mrgreen:

  Rusija me resnično zanima 😀 tisto s piciklom je bilo mišljeno čisto resno 😀 bojim se le, bi nazaj prišla z brado :mrgreen:

  domovoj, samo brez psiholoških pritiskov in panike :mrgreen:

 5. JanaGitana Says:

  Rajzefiber je super. Tako so že tisti dnevi pred potovanjem pestri, ko pa prideš na cilj pa je vse skupaj še samo bolj zabavno.
  kdaj odpotuješ? Kako dolgo te ne bo oz. kdaj se vrneš?
  Pivo po potovanju? (če se ujamemo)

 6. domovoj Says:

  Odpotujem v ponedeljek zjutraj, datum povratka pa nimam določen. Predvidoma enkrat konec meseca. Za pijačo bo torej čas še ves avgust. 🙂

 7. žakob žablonski Says:

  Pa varno hodi. 🙂
  Moram priznati, da si žilav dedec. Pred kakimi petnajstimi leti sem se en teden potikal po Moskvi in okolici. Bilo je ludo i nezaboravno. Če bi se potikal še en teden, bi jetra prinesel domov v polivinil žakeljčku.

 8. sparkica Says:

  Varen let, polno dogodivščin, čim manj nekakovostne vodke (preden se zbuniš – raje kakovostno seveda!), poceni, a dober hostel, kakšno hosteso ( 😀 ), delujoč fotoaparat (večna egoistka), dovolj denarja in vse ostalo, kar ti bo prišlo prav 😀

  Izogibaj se Kurskemu kolodvoru oz. glej, da se ne bo zgodila Veničkina štorija :mrgreen: Saj veš… Moskva – Petuški 😉

  Še zadnja popotnica (kot jo dobim ponavadi): boga se boj, pEsov ne draži, pa zadaj na avte se ne vesi :mrgreen:
  Aja, pa nazaj pridi 😀 Magari iz zapora :mrgreen: Še posebej zato, da bojkobrokerju ne bo potrebno nabijati žogice v prazno 😎

 9. domovoj Says:

  Hvala za dobre želje in nasvete!
  Vlak Moskva-Petuški(-Vladimir) pa je seveda tudi v planu. 😀

 10. bojkobroker Says:

  Domovoj, čuvaj organe :mrgreen:

 11. bojkobroker Says:

  Domovoj, moja prva (neizpolnjena) ljubezen je bila Kawasaki ER-5. Vozim yamaho.
  Danes sem šel prevozil čudovito turo: Šratovci – Radenci – Cankova – Kuzma – Gornji petrovci – Hodoš – Mačkovci – Murska Sobota – Tišina – Radenci.
  Sparkica, ta tura se tudi kawasakijem odlično prileže, kaj praviš?
  Greva jutri skupaj na Grossglockner (brez šotora)? :mrgreen: 😉 😆

 12. sparkica Says:

  Tudi Sparkičina (neizpolnjena) ljubezen je bil Kawasaki ER-5 😉 Za trenutek vozila Suzukija, zdaj se samo vozim na Suzukiju 😀 Naša Suza.
  Hehe, na Grossglockner brez šotora (ja, malo pozno sem videla)? 😀 Očitno drugič :mrgreen: Šotor je tam brez (dodane) vrednosti :mrgreen: Samo kožuh nekaj šteje.