moskva

July 8th, 2008 by domovoj

Nad pozlačenimi kupolami mogočnega velemesta se je dvigalo jutranje debelo škrlatno sonce. Iz najinega cenenega hostelčka, neke tipično socialistično zanemarjene večnadstropne bajte kakih 150 metrov od zloglasne Lubianke (poslikal sem ti jo, Volk, brez skrbi), v kateri se poleg pisane množice popotnikov z vsega sveta (debatiram v glavnem z Baskom Carlosom, o takih čisto eksistencialnih problemih malih narodov v večnacionalnih državah) povsem brezdelno motovilijo damice sumljivega slovesa in neki mrki zarotniki, sva se peš odpravila proti Rdečemu trgu.
Jutranji pogled na Krasnajo ploščad, rdeče Kremeljsko obzidje z mumificiranim Leninovim truplom in pravljično Vasilijevo baziliko je bil res veličasten in v mojo slovansko dušo se je naselilo toplo lagodje. Po počasnem ritmu ogledovanja moskovskih must see atrakcij sva se sprehodila še po kompleksu muzeja 2. svetovne vojne (Willy je za svoje ljubljene tanke ter sovjetsko artiljerijo in aviacijo porabil cel šaržer – beri: kartico – posnetkov), potem pa je ves dolgi dan brezskrbno obležal pred nama. In v takem mestu kot je Moskva ni slastnejšega opravila od lagodnega brezciljnega postopanja. 😉

P. S. Slaba novica: crknil mi je objektiv. Dobra novica : kupil sem že novega.

14 Responses to “moskva”

 1. BeTeK Says:

  Oooooo…lep pozdrav obema! S tazadnjim tweet-om si zmagal. Po moje je razumljiv samo tebi in pa Sparkici s sedmimi matematikami. 🙂 Pogrešam kakšno fotko – predvidevam, da je tole povezano s težavami z objektivom.

 2. buster Says:

  Haj, smo že pogrešali novice o tebi.

 3. jana Says:

  Zdravo!
  Z mamo buliva v ekran (mama je dobila prenosni rač.) ata pa nama teži. Tina je vztrajala do pujse Pepe, nato je šla spat. Upam, da se imaš lepo.
  LP jana 😛

 4. JanaGitana Says:

  O, te že vidim kako uživaš. še mene si popeljal v lepoto Moskve samo s pisanjem! Lepo se imejta! in lepo vreme. saj res, kakšno pa je?
  vidim, da ne veš biti dolgo slabe volje 😀 objektiv crkne, pa že novega nabaviš! hehe

 5. žakob žablonski Says:

  Upam, da si uspel pofotkati damice sumljivega slovesa, preden ti je crknil objektiv (?)

  Nagačeni Vladimir Iljič pa ni bil videti povsem zdrav, ko sem si ga imel pred leti čast ogledati. Me je kar malo skrbelo zanj.

 6. domovoj Says:

  Lep pozdrav vsem, hvala za odzive (predvsem sem vesel zaradi Jane in Tine, ceprav jima ata Sergej tezi 😛 )!
  Vreme je OK, so pa v Moskvi dve uri pred nami. Kupil sem objektiv (hvalezen sem sam sebi, da sem dal na svojem MasterCardu iz ocitno ciste bozje previdnosti – ali pa slabih izkusenj iz preteklosti – se pravocasno povisati limit), ki ga na evropskem trgu sploh se ni … Ampak to je Rusija – tudi Kung Fu Panda je prejsnji teden sele startal v kinih, tukaj se pa da ze povsem legalno dobiti DVD. Pred Uljanovo mumijo se ves dan vije kaca ljudi, zato sem jo tudi tokrat izpustil. Danes bom jedel pelmenje in borsc, jutri odpeteketava proti vzhodu.

  (BeTeK, ce upostevas, da delavec koplje jamo 3 ure, trije delavci pa jo skopljejo v eni uri, je moje sklepanje kristalno logicno.) 😀

 7. BeTeK Says:

  Domovoj: mislim, da pri kopanju jame tale tvoja teorija pade. Vmes skočijo še na pivo. Tako, da na koncu traja 4h. 😀

 8. bojkobroker Says:

  Pridružujem se ŽŽ-jevemu prvemu odstavku 😀
  Lep pozdrav tja gor, obema.
  Domovoj, naredi spet kakšno fotko zame (in za naš forum)- saj veš, kaj moraš naciljati?! 😉

 9. jana Says:

  Lepo se mej, ker moja mati še vedno leče po Benediktu in pravi, da bi se ti najrajši pridružla. Upam, da boš kmalu srečal mumijo. Uživaj še naprej! 😉

 10. sparkica Says:

  Bere se kot kriminalka s pridihom nostalgične razneženosti (zaradi mogočnosti Moskve seveda): Carlos, damice, zarotniki, novi objektiv, Lubianka. Manjka še samo priprtje s strani KBG, nabava sumljivih artikov (DVDjev z najnovešimi filmi), pobeg, prebeg na vzhod 🙂

  Če je mumija čakala tako dolgo, da te sreča, bo pa še malo počakala 😉

 11. Smorny Says:

  Prodam 27 let rabljeno ledvico za potovanje po Rusiji. Ponudbe na mail…

 12. sparkica Says:

  Smorny, namesto ledvice raje prodaj kri 😀 Kri se lažje nadomesti 😉 Lahko pa zaprosiš za kakšno sponzorstvo 😉

 13. Smorny Says:

  Za kri dobim okoli 20€ v Avstriji. Zastojn jo dajem v Sloveniji.
  Te pa prosim za sponzorstvo 😆

 14. sparkica Says:

  Koliko rabiš? Grem prodat ledvico 😉